Mesés bio

Nevem: Varga-Fogarasi Szilvia, méghozzá tetőtől talpig.

Elérhetőségeimet a Kapcsolat menüpont alatt találod.

Meteorológusként végeztem, és három éven át napsugárzásmérésekkel foglalkoztam az Országos Meteorológiai Szolgálatnál. Tudod, UV sugárzás, meg ilyenek.

Utána tettem egy kisebb kanyart a BME felé, magamban úgy datálom, hogy mesemondással akkor kezdtem el foglalkozi. A kérdés egyszerű: hogyan lehet elérni, hogy harminc mérnök-informatikus hallgató odafigyeljen fizikaórán, de úgy, hogy abból meg is maradjon valami, miközben tényleg a speciális relativitáselméletről beszélgetünk? A választ Gamow vonatkozó novellája adta, bár akkoriban még felolvasva.

Jelenleg napközben az IBM ISSC falain belül – mi úgy mondjuk – lapátolom a GDP-t. Magam is ámulva figyelem, milyen inspiratívan hat egy ilyen “nagy és szürke és izé” közeg a mesealkotásra, rengeteg apróságból lett már meseelem. Emellett sokat segít abban is, hogy megértsem azokat, akiknek mesélni szeretek. Nem lehet a mesehallgatásról leválasztani azt a folyamatot, amelynek végén a közönségem a meseesteken helyet foglal egy kényelmes székben. Mesemondóként alapvető feladatom egy kicsit a szívükbe látni, meséimmel a szívükhöz szólni.

Az eddigi eseményekről álljon itt egy gyors felsorolás, ahol lehet, linkekkel: