Site Overlay

Hetedhétfő körbeblog – utazási irodát nyitok

Ez a poszt az első magyar mesemondó körbeblog, a Hetedhétfő körbeblog újabb epizódja. Ennek keretében több mesemondó publikál egyszerre saját blogján ugyanabban a témában. Hét héten át minden hétfőn újabb olvasnivalóval jelentkezünk. Az eheti téma: “Milyen mesebeli helyszínt látogatnál meg szívesen, ha tehetnéd?”. A témában bejegyzést tettek közzé: Lovranits Júlia, Zalka Csenge. A Kétfülű posztjait a hetedhétfő körbeblog kategória alatt találod.

— * — * —

Utazgatni a képzeletben sem rossz dolog, egy mesemondó ezt napi szinten űzi. Többször is… De mi lenne, ha tényleg elutazhatnék ezekre a tájakra? Íme, alább a hamarosan megnyíló Kétfülű Travel exkluzív ajánlatai, avagy utak, amelyekre magam is szívesen befizetnék:

Alapozó kirándulások kezdő utazóknak

A mesékkel éppen csak ismerkedő kalandorok kedvéért bevezető túrákat hirdetünk. Ezek keretében a mesék eredeti helyszíneire nyílik lehetőség ellátogatni, azaz oda, ahol mesélték őket.

  • Különös szeretettel ajánljuk ulticélul a polinéz szigetvilág egzotikus szigetit, ahol a legendákkal és mítoszokkal elbeszélt történelem szervesen összefonódik a tájjal. (Avagy ahogy a szamoaiak mondják: a földnek szeme van és fogai, és tudja az igazságot.)
  • Északi körútjainkat a skandináv mitológia szerelmeseinek igényeire terveztük.
  • Aki csak egy hosszú hétvégére szeretne kimozdulni, válassza a krakkói várat és az alatta valaha lakott sárkány barlangját bejáró kirándulást.

alt_usgs-map

 Ajánlatok természetjáróknak

A mesevilág bővelkedik a különleges erdőkben, melyek közül a Kétfülű Travel évek óta a legkülönlegesebbekbe szervezi túráit.

Ki ne hagyja a rézerdőt, az ezüsterdőt, az aranyerdőt és/vagy a gyémánterdőt! Az utazás opcionálisan táltos ló hátán is lehetséges. Kérjük vendégeinket, óvják a természetet: a fákról egyetlen ágacskát se törjenek le, különben éktelen csengés-bongás támad, és esetleg a sárkány is felébred.

Igazi relaxációs kikapcsolódást biztosít Kazahsztán gyönyörű erdője, melyet a világegyetem legszebb meséjéből ismerünk. Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az erdőbe csak tiszta lelkű emberek tehetik be a lábukat, a többiek előtt az erdő maga zárja be kapuit. Amíg becsesebb vendégeink megérdemelt nyugalmukat élvezik, az esetleg kint rekedők szíves türelmét kérjük a busz indulásáig. (Ne féljen a kínálkozó alkalmat élete átgondolásával tölteni. Ha elakad, kérje kísérőink segítségét.) Az erdő a Kétfülű Travel fennállása óta osztálykirándulások kedvelt célpontja, a gyerekek ártatlan lelke garantálja belépésüket.

fairyforest

Épített környezet csodái

Nem is hinné, hány olyan kút van valós világunkban, melyek mélyén termek sokasága vagy éppen egy egész nagy külön világ várja a kútba érkezőt. Ereszkedjen le kosárban, és sétáljon Holle anyó, vagy épp a griffmadár birodalmában! Számos kút közül választhat, mind más és más élményeket rejt.

A világ kozmogóniai színterei szavakkal le nem írható látvánnyal kecsegtetnek. Nem is teszünk hát rá kísérletet, de jó szívvel bátorítjuk a kedves érdeklődőket, tekintsék meg saját szemükkel is, hogyan festett a világ a kezdetekkor a joruba teremtésmítosz szerint. (A nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben számos más vallásainak kozmogóniai helyszíneire is szervezünk majd túrákat.)

Harmadik kirándulásunkat búvár vizsgával rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk. Szicília kőzetlemeze a tengerben három oszlopon áll, melyek közül az egyiket máig Colapesce tartja, hogy össze ne rogyjon, és így Szicília a tenger felett maradhasson. Merüljön alá, és ússza körbe Ön is az élő legendát!

wonderworld

Kalandtúra

“Meseváltozatok” túránkat az extrém lelki sportok szerelmeseinek ajánljuk. A résztvevőket a túrán személyi kísérőnk egyike vezeti végig. Indulás: egy előre egyeztetett mesetípus egyik helyszíne, melyet bizonyos időközönként – hunyd be szemed, nyisd ki szemed – a mesetípus egy másik népnél fellelhető egyik változatára cserélünk. Így lehetőség nyílik egyetlen mesét egyetlen nap alatt teljes mélységében megélni, igazi világutazó élmény.

— * — * —

Remélem, elnyerte tetszésedet a Kétfülű Travel ajánlata, mely sajnos egyelőre éppolyan mesebeli, mint az említett tájak többsége. Az üzleti terv természetesen már részletgazdagon kidolgozva várja a bátor befektetőket!

Amíg a befektetők meg nem érkeznek, olvasd el a többiek bejegyzéseit. A linkeket a poszt elején találod.

— * — * —

Képek forrásai:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alt_USGS-Map.jpg
https://www.geocaching.com/geocache/GC2FGN7_the-enchanted-forest?guid=3eb19a88-0d5d-413b-bfba-21e5223eba20
http://beautifulnow.is/bnow/building-dreams-now

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Szilvi, a kétfülű mesemondó. All Rights Reserved. | Intuitive by Catch Themes