Szilvi, a kétfülű mesemondó https://www.ketfulu.hu Amikor a mesék elszabadulnak... Wed, 17 Aug 2022 17:14:05 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.7 https://www.ketfulu.hu/wp-content/uploads/2021/07/cropped-ketfulu_logo_nemvektor-1-32x32.png Szilvi, a kétfülű mesemondó https://www.ketfulu.hu 32 32 Tű fokán reloaded https://www.ketfulu.hu/tu-fokan-reloaded/ https://www.ketfulu.hu/tu-fokan-reloaded/#respond Wed, 17 Aug 2022 17:14:04 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2428 Tovább...Tű fokán reloaded]]> A legszórakoztatóbb hippi fesztivált még mindig Garábon rendezik meg. Legközelebb, úgy tudom, két év múlva. Nagy Enikővel 2018-ban is örömmel mentünk mesélni, és most 2022-ben legnagyobb meglepetésünkre hárman lettünk: Lily Asch csatlakozott hozzánk.

Lily Asch, Varga-Fogarasi Szilvia és NAgy Enikő mesét mondanak a tűfokán fesztiválon

Kiscsaláddal mi már korán érkeztünk, így a garábi játszótéren vártuk be Nagy Enikőt. Amikor már közeledett az idő, a helyszín felé vettük az irányt, ahol egyszer csak valaki rám köszönt: hogy én nem Szilvi vagyok-e. De igen. Merthogy akkor tudom, izé, Aquincum meg na, hogy ő a Lily. Hát mondom nem ismertelek volna meg, de jó, hogy rám köszöntél! Novemberben, amikor az Aquincumban együtt meséltünk, merthogy akkor tényleg találkoztunk, és ő is mesélt egyet, amíg a szavazatszámlálás tartott, csak most meg sem ismertem. Csak azóta más lett a haja, nyár lett, és nem utolsó sorban perfektül beszél magyarul. (Nem lehet ez olyan nehéz nyelv mégsem… 😀 ) Előző éjszaka egyébként már mondott mesét, így a fesztivál résztvevői már ismerhették.

A fesztiválon szokásos módon szabadfogású örömmesélést tartottunk, hoztuk, amihez kedvünk volt, mert itt mindent szabad. Még azt is, hogy az eredetileg tervezett két mesemondóból három lesz. Kezdtem a sort az egyik kedvenc denevéres mesémmel, aztán pedig már szőtte magát tovább a mesefolyam, ahogyan az elvárható: minden meséről eszébe jutott valakinek egy másik történet, hol Enikőnek, hol Lilynek, hol megint nekem. Így csillogó szemű közönségünk egy valóságos meseláncot kapott.

Az idő is nekünk kedvezett, szépen kiegészítette a laza hangulatot. Így találtak értő fülekre a tréfás, varázslatos és a misztikus mesék 2022-ban Garábon, a Tű Fokán fesztiválon, ahol minden jó, minden szép, minden nyugodt, hiszen ezen a fesztiválon pár napra megáll az idő.

]]>
https://www.ketfulu.hu/tu-fokan-reloaded/feed/ 0
Mesék a parkban sztárvendéggel https://www.ketfulu.hu/mesek-a-parkban-sztarvendeggel/ https://www.ketfulu.hu/mesek-a-parkban-sztarvendeggel/#respond Fri, 05 Aug 2022 12:14:51 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2426 Tovább...Mesék a parkban sztárvendéggel]]> Július negyedikén az esti órákban örömmesélést tartottunk a Kós Károly téren. Velünk mesélt Juliana Marin is, aki Kolumbiából érkezett, és most épp errefelé stoppolgat.

Úgy másfél-két héttel ezelőtt kérdezte a szűkebb mesemondó pajtásokat Zalka Csenge, hogy mit tehetünk azügyben, hogy Juliana Marin ismét Magyarországra látogat. Ismét, hiszen olyan 4-5 évvel ezelőtt ő már járt is itt, ha nem több. Akkoriban még csak formálódott a Tesla műsorom, és ezt azért tudom, mert akkor Lovranits Júlia szervezett egy örömmesélést egy újpesti könyvtárba, és ott meséltünk is együtt, és én a műsornak később szerves részévé váló “Westinghouse-epizódot” meséltem.

Szóval úgy esett, hogy ezúttal én szerveztem gyorsan egy meseestet ebből az alkalomból. Babos Eszterrel már régóta megbeszéltük, hogy meséljünk a parkban, gondoltam, íme, eljött az ideje. Így először Eszter csatlakozott az ötlethez, aztán ujjongott Hajós Erika is, hogy naná. Bartók Ágotát már Tökhintóra is régóta akartam hívni, csak most pont nincs Tökhintó, de erre Ágota is azonnal rábólintott, így július negyedikén összesen öt mesemondó várta a meseszerető közönséget a Kós közepén.

Így meséltünk a parkban

Jöttek is, pont, ahányan kellettek. Se túl sokan, se túl kevesen. Kicsik is, nagyok is. Aktív, lelkes közönségünk volt, minden mese minden szava értő fülekre talált. Nagyszerű közönségünk volt, és személyes örömömre régen látott ismerősök, barátok is tiszteletüket tették.

Juliana is mesélt: kétszer is! Az elsőt igyekezett hangokkal, mozgással láttatni, hogy a gyerekek tolmácsolás nélkül is megértsék – a lényeg szerintem átment, sokat sokat nevettek is közben. A második mese már egy komolyabb volt. Ehhez tolmácsolás is dukált, szerény személyem esetlen egyedi szolgáltatásaként. Ó igen, minden szót értettem, csak épp néha elfelejtettem, mi volt a mondat eleje, mire rám került a sor. Nehéz mesterség a tolmácsolás, de úgy láttam, szórakoztató, ha te is érted az eredeti verziót. A mese viszont így is nagyon szépen szólt Juliana előadásában, egy történet az ősidőkből, Marináról és Marinóról, és a vízről, amely így vagy úgy, de mindent körbevesz, mégis egy irányba tör.

Juliana és kedvese azóta újra úton vannak. Most épp Európában stoppolnak, keresik az élményeket, kapcsolódásokat. Terveik szerint idén biztosan nem állnak meg, haladnak tovább és tovább. Jó utat nektek, és köszönjük a közös mesélést! Remélem, még találkozunk!

És te pedig, kedves olvasó, ha Kolumbia zászlaját látod az út mellett: ne félj felvenni Julianáékat!

Juliana Marin mesemondó stoppolva utazza körbe a világot
]]>
https://www.ketfulu.hu/mesek-a-parkban-sztarvendeggel/feed/ 0
Mítoszok csatája Aquincumban – ismét https://www.ketfulu.hu/mitoszok-csataja-aquincumban-ismet/ https://www.ketfulu.hu/mitoszok-csataja-aquincumban-ismet/#respond Mon, 16 May 2022 14:02:35 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2397 Tovább...Mítoszok csatája Aquincumban – ismét]]> Miközben a Mítoszok csatája jelentős technikai fejlődésen ment keresztül, jelesül van weboldalunk és hírlevelünk, melyre érdemes feliratkozni, szóval miközben mindezek történnek, a lelkesedésünk töretlen: 2022 április harmadikán nagyszerű mítoszok csatáját tartottunk az Aquincum Múzeumban.

Ilyen volt:

Az időpont determinálta a tematikát is: mi másról lehetne az országgyűlési választások napján mítoszokat mesélni, mint a döntési helyzetekről? Hat mesemondó mondott hat olyan mítoszt, amelyben egy vagy több szereplő komoly választás elé került.

Az eredetileg szabadtérre megálmodott törénelmi vásárra a vártnál talán kevesebben érkeztek. Ez részben köszönhető nyilván az országgyűlési választásoknak, hiszen sok háztartásban megy ilyenkor a lokisztikázás. De azért leginkább az esős, hűvös időre szeretnék ujjal mutogatni. Nem is meglepő: a mítoszok csatáját végül nem kint, hanem beltéren tartottuk. A hely kicsit szűkös volt, de az a kb. 40 ember, aki eljött, tulajdonképpen elfért. Hősiesen talpon maradtak azok is, akik a imitált ülő alkalmatosságok megfogyatkozásával a kényelmes állóhelyek közül választottak maguknak egyet, amiből arra tudok következtetni, hogy tetszett nekik a műsor.

Apropó, műsor:

Mit is mondjak, mit meséljek, Csenge szokott “adminisztratív” beszámolót készíteni. Nem unatkoztunk, képzeletben utaztunk:

 • északi mitológia: Stenszky Cecília
 • Róma: Dala Dániel
 • Görög miológia: Gregus László, Varga-Fogarasi Szilvia
 • Mongólia: Nagy Enikő
 • Cserkesz nart legenda: Zalka Csenge

Hat nagyon különböző mítosz hat nagyon különböző mesemondó tolmácsolásában. Nem maradtak el a tréfás kérdések sem, amire a közönség lelkesen szavazgatott. Bennfentes információim szerint még a legkritikusabb kamasz közönségünk is kőbe vésette, hogy legközelebb is eljönnek majd mítoszok csatájára.

A szavazatszámlálás közben egyébként még egy bónusz görög mítoszt is kapott a Nagyérdemű, melynek magyar hangja Zalaka Csenge volt. A nyeremény kockák el lettek vetve, és régi-új-mostmár hagyományunknak megfelelően a közönség tagjai közül is kisorsoltunk három szerencsés mítoszhallgatót, akik ezúttal múzeumi ajándékcsomagot vihettek haza.

A műsor olyan jól sikerült, hogy néhányan a helyszínen még melegében feliratkoztak a hírlevélre. Iratkozz fel Te is, hogy legközelebb (is) találkozzunk, addig pedig itt egy pár kép, így meséltünk mi:

]]>
https://www.ketfulu.hu/mitoszok-csataja-aquincumban-ismet/feed/ 0
Sebestyén újra sárkányokat ölt! https://www.ketfulu.hu/sebestyen-ujra-sarkanyokat-olt/ https://www.ketfulu.hu/sebestyen-ujra-sarkanyokat-olt/#respond Fri, 01 Apr 2022 18:44:23 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2382 Tovább...Sebestyén újra sárkányokat ölt!]]> Visszakerestem, majdnem három évvel ezelőtt meséltem utoljára sárkányölő Sebestyén történetét, ideje volt feleleveníteni. A Bailavidrum meseösvény ezúttal is jól esetett.

Kitört a tavasz, és ezen az sem ront semmit, hogy most, amikor ezt a bejegyzést írom, pont pár napon keresztül esik az eső. De csicseregnek a madarak, nyílnak a virágok, és ilyenkor a mesék is kikívánkoznak a szabadba. A Bailavidrum csapata pedig töretlenül szervezi és csak szervezi a meseösvényeket. (Iratkozzatok fel a hírlevelükre, nehogy lemaradjatok a következőről!)

Ezúttal ketten meséltünk felválta, összesen négy turnusnak. Hacsi Anna szintén rutinos mesemondó és rutinos meseösvényes is. Jól együtt tudtunk dolgozni, jó vele együtt dolgozni. Az idei alkalom számomra egy egészen magán természetű oknál fogva volt különleges: most már unokahúgom eleget cseperedett ahhoz, hogy élvezze a meseösvényt. Így a mesét egyúttal Neki is mondhattam.

Szilvi mesél - élőszavas mesemondás a réten
A meséhez okarínaszó is jár
Panni mesél - élőszavas mesemondás a réten
Sok kis fül hallgat egy jó mesét

Az ösvényen sajnos nem tudtam végigmenni, mert eleve fáradt voltam már, és mire végeztünk, a lábaim közölték velem, hogy ők inkább most leheverednének a rétre. De a révészig eljutottam az utolsó csapattal. Ők biztosan, de úgy tudom, a többiek is megtanultak evezni.

a révész révészkedni tanít
Révész jelenet

Utána visszamentem, és a fűből hallgattam a záróbulit: azaz a mese végén esedékes zenés lakomát. Azt pedig már csak a gyerekek elbeszéléseiből tudom, hogyan szerezték meg a kardot, és hogyan győzték le a sárkányt, hogy az új birodalom kitárulhasson előttük.

a kardot megszerzik
Ott a kard!
]]>
https://www.ketfulu.hu/sebestyen-ujra-sarkanyokat-olt/feed/ 0
Breaking: mítoszok csatája a weben! https://www.ketfulu.hu/breaking-mitoszok-csataja-a-weben/ https://www.ketfulu.hu/breaking-mitoszok-csataja-a-weben/#respond Mon, 14 Mar 2022 14:08:31 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2375 Tovább...Breaking: mítoszok csatája a weben!]]> A mítoszok csatáján mesélni: nehéz, vagány, megtisztelő. A mítoszok csatájára nézőként elmenni: szórakoztató, felemelő, elképesztő. Kijárt már a mítoszok csatájának egy kis online jelenlét, nem igaz?

2015 óta zengenek a mítoszok magyarul, nem véletlenül teltházzal. Az utolsón már be tudtuk harangozni: elkészült a mítoszok csatájának hírlevele. Sőt, weblapja is van, meg minden, és most már domainje is lett, úgyhogy büszkén doboljuk világgá:

Elkészült a mítoszok csatájának weboldala:

http://mitoszokcsataja.hu/

mítoszok csatája header

És ugyanott a hírlevélre is fel lehet iratkozni. A legjobb: mi biztosan nem spammelünk, ugyanis semmilyen felesleges kapacitásunk nincs indokolatlan kereskedelmi leveleket összeállítgatni. Meg hát olyan sok kommerciálni valónk sincs… se karkötő, se bögre, se repitoll… CSAK A LEGFONTOSABB: AZ ELŐADÁS!

FONTOS: ha minden igyekezetünk ellenére a hírlevél véletlenül a spam mappában landol, akkor a hírlevél szolgáltatóra szeretnénk ujjal mutogatni! Sokaknál előfordult, úgyhogy ez ilyen.

És amúgy meg jön a következő mítoszok csatája. Április 3 délután, Aquincum Múzeum. További részleteket írunk a hírlevélbe (is), amint megtudjuk.

Aquincum Budapest | CsodalatosMagyarorszag.hu

Szóval:

Délelőtt szavazol, délután jössz az Aquincumba! 🙂

Lesz történelmi vásár és forgatag is, szóval gyere, és biztosan jól fogod érezni magad. És még magas mesemondó-koncentráció is várható. Na hát meg ugye mítoszok csatája!

]]>
https://www.ketfulu.hu/breaking-mitoszok-csataja-a-weben/feed/ 0
A nap, amikor a sárkányokat villám követte https://www.ketfulu.hu/a-nap-amikor-a-sarkanyokat-villam-kovette/ https://www.ketfulu.hu/a-nap-amikor-a-sarkanyokat-villam-kovette/#respond Wed, 02 Jun 2021 09:17:37 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2319 Tovább...A nap, amikor a sárkányokat villám követte]]> Jól eltűntem a COVID alatt. Hamar rájöttem, hogy nekem az online mesemondás nem kenyerem, így az egy szem Mítoszok Csatáját leszámítva, amit online adtunk elő, és amelyről még be sem számoltam, nem is kezdtem el az étert mesés tartalommal töltögetni. Egy-két podcast epizód, ennyi történt részemről. Eddig. Mert itt a nyitás!

Nekem az élő élőszavas mesemondás a kenyerem, én mesélni úgy szeretek, ha egymás szemébe nézhetünk. Nagyon vártam már a nyitást, és örültem is a Tekergő meseösvény, még pontosabban Hajós Erika megkeresésének, hogy ugyan menjek már gyereknapon Dócra, Baranyi Ildikó levendulás birodalmába: BergenDóciába. Merthogy ott lesz meseösvény. Mondom jó, megyek.

Meg, azt is mondja Erika, hogy valami extra is jó lenne, hogy volt az a tüzes mesém. Hát mondom volt, volt, de már nincs, éppen annak tanulságait levonva alkottam meg más szellemben a Nikola Tesla show-t. Azt mondja Erika, jó, akkor vigyem a Teslát. Hát mondom oké, de ahhoz kivetítő kell. Hogy az nem lesz. De úgysem számítunk tömegekre, na, végül csak rábeszélt, leporoltam Teslát. Szóval állomás leszek a meseösvényen, és majdnem három év kihagyással ismét Teslát mesélek.

Május 29-én, szombaton ők megtartották Dócon a híres tekergős mesekocsmát, felnőtteknek való tartalommal és sok-sok nevetéssel. Aztán aludtak rá egyet, és 30-án csatlakoztam hozzájuk. Olyan kellemes volt az egész. Szépen, komótosan telt a nap, ébredező nyitás volt ez. Kellemes tavaszias idő volt, nem esett, nem volt se szeles, se túl napos, se túl felhős, tényleg, mondom, pont jól esett.

11-kor indult a meseösvény. Előtte már Bukovics János elődolgozta a gyerekeket, a kiskakas gyémánt félkrajcárjánál még ott is voltam, aztán átsétáltam a meseösvény kapujába. Jöttek a családok, és mire meghallgatták az égig érő fa meséjét, mi már beöltözve vártuk őket az állomásokon. Volt ott minden, királylány, fergeteg, öreg király Gregus Laci személyében, ötfejű sárkány, én lovászt alakítottam egy elképzelt táltos paripával, a sárkányt pedig Zámborszky Eszter útmutatása alapján kellett leitatni levendulaszörppel. Elvégre BergenDóciában ez így járja. Végül meg kellett semmisíteni a sárkány erejét, és voila: a királylány kertjében elültetett varázslatos babokból még varázslatosabb nyalókák termettek, lehetett szüretelni, mulatni.

Utána lazulós idők jöttek, ki-ki ott beszélgetett egy jót, ahová épp letelepedett, én Bukovics Jánossal fogtam némi politizálásba, be kell vallanom, suttyomban még ilyet is csináltunk ezen a szép napon. De aztán a buborékok elcsábították a lányomat, mit tegyünk, meg kellett őket nézni közelről. Szépek voltak, no.

És ahogy közeledett a két óra, lassan előpakoltam a világtörténelem első szabadtéri kétfülű Tesla előadására. Éppen annyian voltunk, amennyien jól látták a kísérleteket kivetítő nélkül is. Egy-két újítást tettem a műsorba, használt neki, megtartom. A kísérleteket azért még bővíteni szeretném, szerintem a jövőben lesz Franklin csengő is, de ide nem akartam hozni, mert nem tudtam, hogy mekkora szél fog fújni. Szintén az esetelges szél miatt kihagytam a szélcsengős kísérletet, igazából még nem vagyok benne biztos, hogy vissza akarom-e egyáltalán tenni, vannak más ötleteim. Viszont a fizika alapozó mikéntje azt hiszem, kb. révbe ért. No, hát így fejlődik egy műsor, szépen csiszolódik a sok előadásnak köszönhetően.

Mire Nikola Tesla eladta a szabadalmait, szegény lányom már teljesen kész volt. Amíg apával megebédeltünk, hol egyikünk, hol másikunk ölében szundikált. Épp csak felébredt, amikor beültettük az autóba, de aztán egészen hazáig aludt. Neki is jó napja volt. Nekünk is nagyon jó napunk volt.

]]>
https://www.ketfulu.hu/a-nap-amikor-a-sarkanyokat-villam-kovette/feed/ 0
Online Mítoszok Csatájára készülünk! https://www.ketfulu.hu/online-mitoszok-csatajara-keszulunk/ https://www.ketfulu.hu/online-mitoszok-csatajara-keszulunk/#respond Wed, 13 Jan 2021 19:00:36 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2306 Tovább...Online Mítoszok Csatájára készülünk!]]> Bréking nyúz! Jön a vílágegyetem első online mítoszok csatája! Magyarországtól Delhin át Tokióig és Washingtonig mindenhonnan láthatóak és hallhatóak leszünk!

Itt a facebook esemény:

Új időpont: február 26!

https://www.facebook.com/events/2480161835613936/

Hogyan vehetsz részt rajta?

 1. Válassz egy szervezetet az alább található felsorolásból!
 2. Utald át nekik a jegyed árát (legalább 1500 Ft-ot)
 3. Töltsd ki a regisztrációs űrlapot: https://forms.gle/X1npfPBRSFspY9HPA
 4. Küldd el Zalka Csengének az igazolást, hogy az adományt elküldted!
 5. Vegyél részt az eseményen zoommal!

És íme a részletek:

A világ első online Mítoszok Csatája rendezvénye! Nyolc mesemondó, nyolc mítosz, egy Zoom, és négy jótékony cél!

A mítoszok témája: “Bezárva”

A MythOff csapata úgy döntött, ezúttal szeretnénk jótékony szervezeteket támogatni a rendezvény bevételével. Ezért a regisztrálóktól azt kérjük, támogassák legalább a jegy árával (1500Ft) az általunk választott alábbi négy szervezet egyikét:

BAGÁZS KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

“Mi a BAGázsnál egy olyan társadalmban hiszünk, ahol mindenkinek lehetősége van arra, hogy elérje a céljait, ha tesz azok megvalósításáért. A telepeken élő romákat fejlesztjük annak érdekében, hogy képesek legyenek megfogalmazni és lépéseket tenni céljaik eléréséért. Emellett érzékenyítjük a többségi társadalom tagjait, hogy befogadóbbá és elfogadóbbá váljanak.”
https://bagazs.org/a-bagazsrol/
Bankszámlaszám: 16200010-10052455
IBAN számlaszám: HU67 1620 0010 1005 2455 0000 0000
SWIFT kód: HBWEHUHB

VILÁGSZÉP ALAPÍTVÁNY

A Világszép Alapítvány gyermekotthonokban élő gyermekeket támogat rendszeres mesemondással, nyári táborokkal, önkéntes mentorokkal, és sok más, inkluzív élménypedagógiai programmal.
Adományozás: https://vilagszepalapitvany.hu/hu/igy-segithetsz-1

TEKERGŐ MESEÖSVÉNY EGYESÜLET

“Mesemondó programok erdélyi szórvány magyar településeken.
Célunk, hogy rászoruló, erdélyi magyar szórvány településekre is el tudjuk vinni a
népmeséket, a magyar nyelvű mesemondást. Szeretnénk minél több rászoruló gyermeknek ingyenes részvételi lehetőséget biztosítani programjainkon és minél több magyar intézménybe eljutni, például óvodákba, iskolákba.
A támogatóink meselemezünket az oldalunkról letölthetik.”
HUF 11717009-21254819
Támogatói oldal: https://tekergomeseosveny.hu/tamogatas-2/
Facebook: https://www.facebook.com/tekergo.mese.itthon,
https://www.facebook.com/tekergo.mese.otthon

BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ

A Kántorjánosi központjában található Gyerekház olyan kisgyermekes családokat segítő intézmény és közösségi hely, amely hozzájárul a szegénység újratermelődésének megakadályozásához. A foglalkozások, közösségi események egyik célja az óvodára való felkészülés támogatása, míg a másik, nem kisebb cél a kisgyerekes családok életszemléletének változása, jövőképük erősítése. A Gyerekház munkatársai a településen élő óvodáskor alatti gyereket nevelő családok felkutatására és a szolgáltatásokba történő bevonására törekszenek, a település legrosszabb helyzetben lévő családjainak elérésre is törekszenek.
FB oldal: https://www.facebook.com/Biztos-Kezdet-Gyerekh%C3%A1z-727287967443840
Számlaszám:
Rézműves Csaba, OTP Bank: 11773449—02750859

Ha kiválasztottad a támogatott szervezetet, és elküldted számukra a támogató összeget, töltsd ki az alábbi regisztrációs űrlapot, hogy megkaphasd az eseményhez tartozó Zoom linket!
https://forms.gle/X1npfPBRSFspY9HPA

A MythOff nemzetközi mesemondó rendezvénysorozat, mely a világ mitológiáit hozza el élőszóban, szórakoztató keretek között felnőtt közönségeknek. Nyolc mesélő, nyolc történet – a díjakat pedig a közönség szavazatai alapján osztjuk ki!

A mesemondók:

 • Bumberák Maja
 • Dala Dániel
 • Gregus László
 • Hajós Erika
 • Nagy Enikő
 • Stenszky Cecília
 • Varga-Fogarasi Szilvia
 • Zalka Csenge Virág

Felhívjuk résztvevőink figyelmét, hogy ez egy felnőtteknek szóló rendezvény. Nem tudunk felelősséget vállalni érte, hogy az elhangzó történetek gyermekbarátak lesznek!

]]>
https://www.ketfulu.hu/online-mitoszok-csatajara-keszulunk/feed/ 0
Kétfülű Kedveszotty 0025 #new_tradition – A new tradition találkozik a hagyománnyal, és egyetértenek https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0025-new-tradition/ https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0025-new-tradition/#respond Tue, 24 Nov 2020 11:10:42 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2286 Tovább...Kétfülű Kedveszotty 0025 #new_tradition – A new tradition találkozik a hagyománnyal, és egyetértenek]]> Nem foglalkoztunk a ledarált könyvvel, de a ledarált könyv valóban a new tradition mozgalomból ágazott ki. New tradition – ízlelgessük egy kicsit, ideje megismerni! Mozgólépcső és farkasok, avagy hagyományos mesék az új világban és új mesék a hagyományok táptalaján. – Sándor Ildikó (Hagyományok Háza) és Zalka Csenge (nemzetközi mesemondó) voltak vendégeim.

Aktuális adás:

Podcast elérhetőségek:

A Kétfülű Kedveszotty a legtöbb podcast alkalmazásban könnyedén megtalálható. Továbbá:

Anchor: http://bit.ly/ketfulu-podcast-anchor

Mixcloud: http://bit.ly/ketfulu-podcast-mixcloud

facebook: https://www.facebook.com/SzilviAKetfuluMesemondo/app/49631911630/

kétfülű blog: az adásokat a podcast tag alatt mindig meg fogod találni.

]]>
https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0025-new-tradition/feed/ 0
Kétfülű Kedveszotty 0024 #mikormár – Szolgálati közlemény arról, hogy mikor jön már új adás? https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0024-mikormar-szolgalati-kozlemeny-arrol-hogy-mikor-jon-mar-uj-adas/ https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0024-mikormar-szolgalati-kozlemeny-arrol-hogy-mikor-jon-mar-uj-adas/#respond Tue, 20 Oct 2020 09:39:56 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2280 Tovább...Kétfülű Kedveszotty 0024 #mikormár – Szolgálati közlemény arról, hogy mikor jön már új adás?]]> Rövid szolgálati közleményben adok hírt három változásról, ami a podcastot érinti. Közben magánéleti morzsa lebben fel vagy hogy mondják.

Aktuális adás:

Podcast elérhetőségek:

A Kétfülű Kedveszotty a legtöbb podcast alkalmazásban könnyedén megtalálható. Továbbá:

Anchor: http://bit.ly/ketfulu-podcast-anchor

Mixcloud: http://bit.ly/ketfulu-podcast-mixcloud

facebook: https://www.facebook.com/SzilviAKetfuluMesemondo/app/49631911630/

kétfülű blog: az adásokat a podcast tag alatt mindig meg fogod találni.

]]>
https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0024-mikormar-szolgalati-kozlemeny-arrol-hogy-mikor-jon-mar-uj-adas/feed/ 0
Kétfülű Kedveszotty 0023 – #mesemondásról – A mesemondás mesés világa https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0023-mesemondasrol-a-mesemondas-meses-vilaga/ https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0023-mesemondasrol-a-mesemondas-meses-vilaga/#respond Tue, 20 Oct 2020 09:34:55 +0000 https://www.ketfulu.hu/?p=2276 Tovább...Kétfülű Kedveszotty 0023 – #mesemondásról – A mesemondás mesés világa]]> 2020 nyarán a Mozgó Könyvek mesehetének keretében Benedek Patrik arról kérdezett, hogy hogyan lesz valakiből manapság mesemondó, illetve hol a mesemondás helye manapság.

Aktuális adás:

Megszólaló zenék, hangeffektek: kérdezzétek Patrikot.

További olvasmányok:

Mozgó Könyvek a facebookon: https://www.facebook.com/mozgokonyvek/

Beszélgetés Patrikkal: https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0003-es-megis-mozog-a-konyv/

Körbeblog cikkem, mely a mesehét alkalmából jelent meg: https://www.ketfulu.hu/tengerparti-korbeblog-a-mozgo-konyvek-mesehetenek-alkalmabol/

Podcast elérhetőségek:

A Kétfülű Kedveszotty a legtöbb podcast alkalmazásban könnyedén megtalálható. Továbbá:

Anchor: http://bit.ly/ketfulu-podcast-anchor

Mixcloud: http://bit.ly/ketfulu-podcast-mixcloud

facebook: https://www.facebook.com/SzilviAKetfuluMesemondo/app/49631911630/

kétfülű blog: az adásokat a podcast tag alatt mindig meg fogod találni.

]]>
https://www.ketfulu.hu/ketfulu-kedveszotty-0023-mesemondasrol-a-mesemondas-meses-vilaga/feed/ 0