Site Overlay

Tű fokán reloaded

A legszórakoztatóbb hippi fesztivált még mindig Garábon rendezik meg. Legközelebb, úgy tudom, két év múlva. Nagy Enikővel 2018-ban is örömmel mentünk mesélni, és most 2022-ben legnagyobb meglepetésünkre hárman lettünk: Lily Asch csatlakozott hozzánk.

Lily Asch, Varga-Fogarasi Szilvia és NAgy Enikő mesét mondanak a tűfokán fesztiválon

Kiscsaláddal mi már korán érkeztünk, így a garábi játszótéren vártuk be Nagy Enikőt. Amikor már közeledett az idő, a helyszín felé vettük az irányt, ahol egyszer csak valaki rám köszönt: hogy én nem Szilvi vagyok-e. De igen. Merthogy akkor tudom, izé, Aquincum meg na, hogy ő a Lily. Hát mondom nem ismertelek volna meg, de jó, hogy rám köszöntél! Novemberben, amikor az Aquincumban együtt meséltünk, merthogy akkor tényleg találkoztunk, és ő is mesélt egyet, amíg a szavazatszámlálás tartott, csak most meg sem ismertem. Csak azóta más lett a haja, nyár lett, és nem utolsó sorban perfektül beszél magyarul. (Nem lehet ez olyan nehéz nyelv mégsem… 😀 ) Előző éjszaka egyébként már mondott mesét, így a fesztivál résztvevői már ismerhették.

A fesztiválon szokásos módon szabadfogású örömmesélést tartottunk, hoztuk, amihez kedvünk volt, mert itt mindent szabad. Még azt is, hogy az eredetileg tervezett két mesemondóból három lesz. Kezdtem a sort az egyik kedvenc denevéres mesémmel, aztán pedig már szőtte magát tovább a mesefolyam, ahogyan az elvárható: minden meséről eszébe jutott valakinek egy másik történet, hol Enikőnek, hol Lilynek, hol megint nekem. Így csillogó szemű közönségünk egy valóságos meseláncot kapott.

Az idő is nekünk kedvezett, szépen kiegészítette a laza hangulatot. Így találtak értő fülekre a tréfás, varázslatos és a misztikus mesék 2022-ban Garábon, a Tű Fokán fesztiválon, ahol minden jó, minden szép, minden nyugodt, hiszen ezen a fesztiválon pár napra megáll az idő.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Szilvi, a kétfülű mesemondó. All Rights Reserved. | Intuitive by Catch Themes