Site Overlay

Kétfülű Kedveszotty 0022 – #mesterséges_intelligencia – Elveszik-e a robotok a mesemondók munkáját? (2)A 22-dik Kétfülű Kedveszotty adásban az előző adásban megkezdett beszélgetés második felét hallgathatod meg. A felvétel előtt megkérdeztem mesemondó barátaimat, milyen feladatokat szerveznének ki egy meglehetősen okos és ügyes asszisztensnek, ha a mesemondó asszisztens egy létező fogalom és szakma volna? Azt persze nem tudták, hogy ez a bizonyos teoretikus asszisztens egy mesterséges intelligenciával felvértezett, de mégis csak gépi entitás volna, így a kívánságok nagyon is emberiek maradhattak. Az adásban kiderül, mennyire lenne ügyes a háttérben dolgozó mesemondó AI.

A big data tudományának eredményeit, eszközeit, mint amilyen az a mesterséges intelligencia, még a leghagyományosabb mesemondók is használják – hacsak nem tényleg a modern világtól elzárva élnek. De mire jó ez nekünk? Micsoda az a mesterséges intelligencia, mit várhatunk és mit nem várhatunk tőle, és legfőképpen: mikor már? Fog a gép mesélni? Fog a gép nekem mesét keresni? Miért? Érdekel ez engem egyáltalán?

Korábban már posztoltam a Watson kapcsán a témában (cognitive science post 1, cognitive science post 2, cognitive science post 3) de most új szintre emeltem: az Adatépítész podcastot jegyző Biczó Zoltán volt vendégem. A felvétel alaposan hosszúra sikerült, ezért a könnyebb hallgathatóság érdekében ketté szedtem.

Aktuális adás:

Megszólaló zenék, hangeffektek forrása: saját intro zene – köszi Kádár Gergő!, youtube audio library, freesound

További olvasmányok:

Adatépítész podcast: http://adatepitesz.hu/

nyelvfeldolgozás: https://openai.com/blog/better-language-models/

MI és művészet: https://www.youtube.com/watch?v=AgWdbwLT8Bk

Podcast elérhetőségek:

A Kétfülű Kedveszotty a legtöbb podcast alkalmazásban könnyedén megtalálható. Továbbá:

Anchor: http://bit.ly/ketfulu-podcast-anchor

Mixcloud: http://bit.ly/ketfulu-podcast-mixcloud

facebook: https://www.facebook.com/SzilviAKetfuluMesemondo/app/49631911630/

kétfülű blog: az adásokat a podcast tag alatt mindig meg fogod találni.Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Szilvi, a kétfülű mesemondó. All Rights Reserved. | Intuitive by Catch Themes